Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Çalışmaları

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Çalışmaları

09.01.2024 87

 

 

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

 

         Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarımızda söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimize dilimizin zenginliklerini tanıma, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşma, buna bağlı olarak da dili iyi kullanma ve düşünce dünyasını geliştirme fırsatını yakalama amacını taşımaktadır.

 

     Yalnızca öğrenciler değil aileleri de dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

 

       Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından tanıtımı yapılan         "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" eylem planı kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde Kasım ayı etkinliklerini gerçekleştirdiler.

 

     Öğrencilerimiz öğrendikleri kelimelerin eş anlamlılarını ve zıt anlamlılarını kavramak amacıyla "Bilen Oturur" etkinliğini yaptılar. Hazırladıkları materyalleri sınıf ve okul panolarında sergilediler. Ayrıca öğretmenlerimiz öğrencilerimizin sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirerek ailelerimizin de etkinliklere katılmalarını sağladılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, “Sözlük Tasarım” yarışmasında okulumuz 4/F sınıfı öğrencisi EsmaHüsne EKER, hazırlamış olduğu “Bursa Ağız Sözlüğü” çalışması ile Gemlik ilçesinde ilkokullar arasında birinci olmuştur. Sınıf Öğretmeni Bade Hanım ÇAKAL ile birlikte ödüllerini Okul Müdürü Cüneyt BIYIKER tarafından aldılar.             

 

09-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-2024