Enerjinin ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılması Ödüllü Resim Yarışması

ENERJİNİN VE ENERJİ KAYNAKLARININ VERİMLİ KULLANILMASI

ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI ESASLARI

Yarışmanın konusu ve amacı

İlkokul (1-2-3 ve 4 üncü sınıflar) öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü resim yarışması ile, enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda öğrenciler arasında bir farkındalık oluşturulması ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışmaya katılacak eserlerde aranan şartlar

Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a) Yarışmaya gönderilecek resimlerde resim tekniği serbesttir.

b) Resimlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.

c) Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz.

d) Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir resimle katılabilir.

e) Yarışmaya gönderilecek resimlerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılamaz.

Ayrıca resimlerin arka sayfası, yarışma bilgi formu işlemi dışında kullanılamaz.

f) Yarışmaya gönderilecek resimler, 35X50 ebatlarındaki (boyut) resim kağıtlarına yapılır.

g) Yarışmaya gönderilen resmin arka sayfasına öğrencinin ve okulun iletişim bilgileri yazılır.

Ödüller

Resim yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencilerine verilecek ödüller Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak olup, aşağıdaki şekildedir.

a) Birincilik : Tablet

b) İkincilik : Tablet