Mutlu Çocuklar Dükkânı Sürdürülebilir  Mutluluk Projesi

Mutlu Çocuklar Dükkânı Sürdürülebilir Mutluluk Projesi

20.09.2022 136

20-09-202220-09-202220-09-202220-09-2022

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul ve kurumlarımızda, "Çevreye ve insana Duyarlı Nesiller Yetiştirmek "  hedefiyle;

•             Öğrencilerimizin ve velilerimizin çevreye duyarlılık ve farkındalıklarının artırılarak, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm bilincinin artırılması

•             Okullarımızda eğitim gören ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerimizin, öncelikli olarak eğitim, giyim, sağlık ve oyun ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunmak

•             Öğrencilerimizin, yaşadıkları topluma ve insana olan hassasiyetlerinin geliştirilmesine destek vererek, toplumsal yaşamın gereklerinden ve vazgeçilmez değerlerimizden olan  yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik  ve gönüllülük   gibi değerlerimizin aktarılması, yerleşmesi ve  nesiller boyu sürdürülmesine hizmet etmek

•             Kitap, oyuncak ve giyim ihtiyaçları gibi çocukların hayatında önemli rol oynayan materyallerin ekonomik ömrünü tamamlamadan atıl duruma gelmelerini ve israf edilmelerini önleyerek, toplumsal olarak maksimum faydanın sağlanması ve bu sayede  toplumda tasarruf ve  tüketim bilincinin geliştirilmesine, kaynakların verimli kullanılmasına katkı  sağlamak amaçlarıyla,

Milli Eğitim Bakanlığımızın "Sıfır  Atık", "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projelerine ve "Eğitimde "Fırsat Eşitliği" hedeflerine katkı sunacak "Mutlu Çocuklar Dükkanı" Projesi, hayata geçirilecektir.

Okullarımızda eğitim alan öğrencilerimizden ve halktan; temiz, sağlam ve yaş guruplarına uygun olmak kaydıyla  kullanılmış ya da  yeni olarak  bağışı yapılacak  kitap, oyuncak ve okul kıyafeti, mont, bot, spor ayakkabıları, okulda görevlendirilen personelimiz  tarafından teslim alınacaktır. Özellikle kitap ve yayımlar için okullarımızda oluşturulan komisyonlarımız tarafından okumaya ve kullanıma uygun olan bağışlar ayrıştırılarak birinci öncelikli olarak, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçları giderilecektir. İkinci aşamada; okullarımızın kitaplık ve kütüphaneleri ile ana sınıfları için ihtiyaç duyulan materyaller okul içinde değerlendirilecektir. Üçüncü aşamada; Ekim Ayının 3. Haftası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, tüm okullarımızın ayrı stantlarının yer alacağı "2. El Kitap ve Oyuncak  Fuarı"nın yapılması plânlanmaktadır. Bu fuarda; proje kapsamında bağışlanan ürünler, Okul Aile Birlikleri ve girişimcilik ruhunu geliştirmek maksadıyla öğrencilerimizin görev alacakları okul stantlarında velilerimiz ve halka buluşacaktır. Elde edilen bağış gelirleri her okulumuzda, okul idareleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin öncelikli olarak eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanmasında kullanılacaktır. Dördüncü ve son aşamada ise, elde kalan kullanılmayacak durumdaki bağış ürünler projenin iş birliği kurum ve kuruluşlarının desteği ile geri dönüşüm sürecinde değerlendirilecektir.