OKUL KILIK KIYAFET DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU

11.01.2022 187

OKUL KILIK KIYAFET DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik gereği okulumuz öğrencilerinin 2022 / 2023 eğitim öğretim yılından itibaren giyecekleri kıyafetler ile ilgili veli anketi yapılmıştır.

Yapılan anket sonucuna göre ankete katılan 734 veliden % 28,34 ü eski okul forması, % 71,66 sı yeni okul formasını  tercih etmiştir.

Sonuçlara bağlı olarak 2022 / 2023 eğitim öğretim yılından başlamak üzere yeni kayıt olacak 1. Sınıflardan başlayarak yeni okul kıyafeti ile eğitim öğretim yapmaya, kılık kıyafet komisyon üyelerince karar altına alınmıştır.

ANKET SONUÇLARI:

OKUL

ANKETE KATILAN VELİ SAYISI

OKUL FORMASININ DEĞİŞMESİNİ İSTEMEYEN  VELİ SAYISI

OKUL FORMASININ DEĞİŞMESİNİ İSTEYEN  VELİ SAYISI

11 Eylül İlkokulu

734

208

526

Yeni okul forması isteyen veli sayısı    :  526                     Yeni okul forması isteyenler         : %  71,66

Yeni okul forması  istemeyen veli sayı : 208                      Yeni okul forması istemeyenler    : %  28,34

Kız ve Erkek Öğrenciler için ortak kıyafet: Lacivert ve kırmızı ana renkli , beyaz ve kırmızı çizgili desenli kısa kollu , yakalı düğmeli lakos tişört.

Okulun ismi (11 Eylül İlkokulu) olacak şekilde beyaz renkte sadece el yazısı şeklinde, tişörtün sol ön kısmına yazılacak.

Aynı lakosun uzun kollusu olacak.

Lacivert ana renkli uzun kollu kapşonlu, önünde büyük puntolarla (11EİO) yazan sweetşört, kolunun bilek kısmına doğru Atatürk imzası ve omzunun yan kısmında okulumuzun kuruluş yılı(1968) basılı olacak.

Hırka lacivert renkte ve son ön kısmında okulun logosu olacaktır. Kemıl rengi pantolon ve şort etek kullanılacak.

Ve lacivert yandan kırmızı beyaz çizgili, cep yerinde beyaz (11EİO) yazan alt eşofman olarak kararlaştırılmıştır.

Kıyafetlerin yüzde yüz pamuk olacak şekilde öğrencilerin tenine zarar vermeyecek kaliteli kumaşlardan yapılması, örneğe uygun olarak temin edilmesi rica olunur.

Örnek kıyafetler şu şekildedir:

11-01-202211-01-202211-01-202211-01-2022

Okul İlan Panosundaki Görseller:

11-01-2022